Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 ok, amiért felnőttként is érdemes társasjátékokat kipróbálni

Játékkuckó
1970. 01. 01. 00:00:00
5 ok, amiért felnőttként is érdemes társasjátékokat kipróbálni

Sokan gondolják azt még a mai napig is, hogy a társasok és a kártyajátékok gyerekeknek valók, mert az ő készségeiket hivatottak fejleszteni, az ovis korosztálytól a tinikig képesek igazán lekötni kicsik és nagyok figyelmét. Pedig már szuper társasok (beleértve a kártyajátékokat is) kínálata vár, ha felnőttként a barátaiddal vagy éppen a pároddal szeretnéd jól érezni magad.

Ha pusztán a legnépszerűbb társasjátékokat vesszük csak sorra, mint az Activity, a Monopoly, a Cluedo, az Eldorádó és a szabaduló szobás társasok már akkor is nagy a választék. Vagy olyan kártyajátékokat említünk, mint a Fekete Történetek, a Dixit, az UNO vagy a Robbanó Cicák, máris láthatod, hogy széles a kínálat.  De azon túl, hogy jól érzitek magatokat, számos hasznát élvezhetitek majd a társasjátékoknak, akkor is, ha nem gyermekekkel, hanem felnőttekkel játszotok.

Rengeteg szerepben otthonra lelhettek

Társasjátékozás vagy kártyázás közben számos helyzetben, érdekes szerepben, más szemszögből megközelített hétköznapi szituációkban vagy éppen ellenkezőleg nem mindennapi világokban találhatjátok magatokat. Ami segít abban, hogy biztonságos terepen, ám oldott hangulatban feszegessétek a határaitokat, külön-külön, személyenként és együtt, csapatként is. Ez építheti az önbizalmatokat és a hétköznapi életben számos kommunikációs technikával ruházhat fel titeket. Valljuk be, ez mindenkinek jól jön, akár munkahelyen, akár a magánéletben. De mindenképp fontos, hogy érvekkel, jól megfontolt gondolatokkal, előre tudjatok lépni és érvényesíthessétek az akaratotokat. Főleg, ha az még másnak is jót tesz. Ebben a kommunikációs társasjátékok, kártyák és a stratégiai társasok támogathatnak titeket. Amint látjátok tehát, sosem késő fejlődni, erre a közös társasozás nagyszerűen rámutat majd.

Ám amennyiben valóban az élvezetért és a jó érzésért játszanátok, nem feltétlen kell ilyen szempontok alapján választanotok, csak dobjatok be a közösbe egy lehetséges játékot, és álljatok neki együtt a társasban megjelenő világ felfedezésének. Biztosan mindenkinek meglesz a karaktere.

Egy-egy társasjáték még felnőttként is jó kikapcsolódást nyújt

Itt az ideje, hogy ledöntsük azokat a tévhiteket, miszerint a felnőttek nem szeretnek játszani. Az elképzelhető, hogy kevésbé van rá idejük, de a lazítás mindenkinek jár. Az együtt töltött idő pedig remek alkalom arra, hogy játékosan fordítsatok egymásra figyelmet. Szerintem kortól és nemtől függetlenül mindenkiben ott bujkál a játékosság, a csapat- vagy éppen a versenyszellem. Kikapcsolódáskor pedig mindenki feltöltődhet, jól érezheti magát, ezáltal csökkenhet a stressz szint és oldódhat a szorongás, miközben a játék alatt átélt élmények csodás emlékké formálódhatnak.

Remekül fejleszti az ön- és társismeretet

Egy másik kellemes hatása annak, ha felnőttként is vonzanak a társasjátékok, hogy mialatt játszotok önismeretre is szert tehettek és a másikat is jobban megismerhetitek. Hiszen kártyázás és társasozás közben érdekes és szokatlan helyzetek is teremtődnek, amik nagyszerűen tükrözik az emberek személyiségét, erősségeit, esetleges hiányosságait és élethez való hozzáállását is. Szóval játék során képet kaphattok önmagatokról és a másikról is.

Fesztelen hangulatot teremt

A fenti három dologból következik az, hogy a fesztelen hangulat nem marad el a társasjátékok során, így igazán összehozhat titeket bármilyen helyzetben, főleg, hogy léteznek már mozgást, kihívásokat és táncolást előtérbe helyező társasok.

Persze nem kerülhetőek el azok a játékok sem, amiket kifejezetten különböző partikra találtak ki felnőtteknek, például lány – vagy legénybúcsúra, esetleg ivós játékként szilveszterre vagy bármilyen más alkalomra. Természetesen ahhoz, hogy kellemesen töltsétek az estét és kellőképpen fesztelen legyen a hangulat, nem muszáj inni vagy pikáns témákról beszélgetni, de sokak számára jelenthetnek ezek a pillanatok valódi feszültségoldást, és ha a társaság nyitott erre, ezek is remek eszközei lehetnek annak, hogy jól érezzétek magatokat.

Ideális választás pároknak is

Amennyiben még csak most ismerkedsz a partnereddel, jól megfűszerezheti a kapcsolatotokat egy-egy ismerkedős társasjáték, amelyet direkt pároknak fejlesztettek ki. Ilyen például a Let’s get deep, ami három szintre bontja le a különböző, pároknak szóló kérdéseket. Így olyat is találtok, ami könnyű témául szolgálhat, de akadnak köztük már komolyabb, bizalmasabb, sőt akár vicces felvetések is. Ha unjátok már a szokásos randikat, elcsépelt bókokat és megszólításokat, ezt érdemes kipróbálnotok.

Ha pedig már jól ismeritek egymást és rátok férne egy kis megújult összemelegedés, netán csak szeretitek a kellőképpen intim, huncut játékokat, mondanom sem kell, hogy erotikus társasjátékokból is van bőven választék. Amennyiben jól esik, ezeket sem érdemes kihagyni.

Bármelyik játékot is választjátok, akár baráti társasággal, akár a partneretekkel, a jókedv biztosan nem marad el, mert a társasjátékok a felnőtteket is képesek összehozni!

A cikk forrása: https://hirdrazse.hu/csalad/5-ok-amiert-felnottkent-is-erdemes-tarsasjatekokat-kiprobalni/